برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.
سه شنبه 6 آذر 1403

سناریوی ادغام رشته‌های ریاضی و تجربی در مدارس/ انسانی باقی می‌ماند

معاون وزارت آموزش و پرورش با اشاره به بازطراحی ساختار آموزشی دوره متوسطه دوم گفت: این موضوع فعلاً در حد مباحث کارشناسی است و قوی‌ترین سناریو برای اجرا ادغام دو رشته ریاضی و تجربی است.

به گزارش حمیّت نیوز(حمنا)؛  تغییر در رشته‌های تحصیلی دانش‌آموزان دبیرستانی، موضوع مورد بحث آموزش و پرورش از حدود یک دهه گذشته است.

سال 1393 معاون آموزش متوسطه وقت وزارت آموزش و پرورش از آغاز مطالعات برای ایجاد تغییراتی در رشته‌های تخصصی دوره متوسطه دوم خبر داد.

در تمام این سال‌ها نیز هر چند وقت یک‌بار مسئولان آموزش و پرورش از احتمال ایجاد تغییراتی در رشته‌های تحصیلی دانش‌آموزان دوره متوسطه دوم و ادغام رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش و رشته ریاضی و تجربی سخن می‌گفتند.

هم‌اکنون نیز مطالعات کارشناسی این بحث با هدف حرکت به سمت آموزش‌های نیمه‌تخصصی در دوره متوسطه دوم و واگذار کردن آموزش‌های تخصصی به دانشگاه ادامه دارد.

هم‌اکنون دانش‌آموزان با انتخاب رشته در پایان پایه نهم به دو مجموعه شاخه نظری و فنی‌حرفه‌ای و کاردانش وارد می‌شوند.

در شاخه نظری، رشته‌های ریاضی، تجربی، انسانی و معارف در دبیرستان‌ها ارائه می‌شود و در شاخه‌ فنی و حرفه‌ای و کاردانش نیز آموزش‌های مهارتی در هنرستان‌های کشور ارائه می‌شود.

محمدمهدی کاظمی؛ معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش درباره ادغام رشته‌های تحصیلی گفت: این موضوع فعلاً در مباحث کارشناسی است و نهایی نشده اما قوی‌ترین سناریوی موجود ادغام رشته ریاضی و تجربی است.

وی افزود: سناریوی دیگر ارائه یک رشته تحصیلی در دوره متوسطه است که کارشناسان با آن موافق نیستند.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه آیا ادغام رشته ریاضی و تجربی با توجه به متفاوت بودن دروس تخصصی امکان‌پذیر است؟ گفت: اکنون اشتراکات این دو رشته بسیار زیاد است؛ به عنوان مثال در پایه دهم فقط 4 واحد درسی اختلاف بین رشته‌های ریاضی و تجربی وجود دارد و عمده محتوای درسی همپوشانی دارد، اگر نگاه نیمه‌تخصصی به دوره متوسطه دوم داشته باشیم نیاز به تفکیک این دو رشته نیست.

کاظمی درباره چرایی اجرای این ادغام بیان کرد: از گذشته با توجه به ضرورت آموزش عمومی و نگاه نیمه‌تخصصی به دوره متوسطه دوم، مباحث کارشناسی در این باره مطرح بود.

وی با اشاره به اینکه جلسات کارشناسی بسیاری را برای باز طراحی ساختار آموزشی دوره متوسطه دوم داشتیم، افزود: وقتی در دانشگاه دو رشته ریاضی و تجربی به یک نقطه مشترک می‌رسند و امکان جذب در یک رشته واحد برای فارغ‌التحصیلان این دو رشته وجود دارد بنابراین می‌توان به سمت ادغام رفت.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه آیا با این ادغام دروس دانش‌آموزان کمتر و از حالت تخصصی خارج می‌شود، گفت: واحدهای درسی تفاوت چندانی نمی‌کند اما وقتی رشته تجربی و ریاضی ادغام شوند در بحث ساماندهی فضا و معلمان به آموزش و پرورش کمک بیشتری می‌کند.

تاریخ: 1402/9/28
موضوع: اجتماعی
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی:

اخبار مرتبط

رهبر انقلاب: روحیه بسیجی بر آمریکا و رژیم صهیونیستی غلبه می‌کند

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار هزاران نفر از قشرهای مختلف بسیجی، این پدیده بی‌نظیر را برخاسته از فرهنگ، هویت ملی و تاریخ ایران ...

غریب‌آبادی: آلمان و آمریکا در جنایات شیمیایی رژیم بعث علیه مردم ایران شریک جرم هستند

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در بیست و نهمین نشست کنفرانس سالانه کشورهای عضو کنوانسیون ...

بقائی: نشست ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس جمعه برگزار می‌شود

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ «اسماعیل بقائی» در  حوزه سیاست خارجی با اشاره به سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تعامل و همکاری با دیگر کشورها بر مبنای اصول ...

کلیات طرح نحوه برگزاری تجمعات و راهپیمایی‌ها به تصویب رسید

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ ولی الله بیاتی در تشریح نشست عصر امروز کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در مجلس شورای اسلامی گفت: در نشست امروز، مواد ارجاعی از صحن در خصوص ...