در حکمرانی مجازی باید به جنبه ایجابی مسئله توجه ویژه شود
به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ دکتر سید مرتضی اسماعیلی طبا در نشست «مطالعه ملی حکمرانی اینترنت پنج کشور پیشرو در فناوری اطلاعات و ارتباطات (ict) و ارائه الگویی برای ایران» که در تالار شیخ کلینی دانشگاه ادیان و مذاهب با ارائه مجری و ارائه دهنده طرح، دکتر محمدمهدی فتورهچی، مدیر گروه رسانه و فرهنگ موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به دو جنبه سلبی و ایجابی در حکمرانی مجازی گفت: در جنبه سلبی به موارد قضایی، حقوقی و قانونی و اعمال محدودیتها، همچون فیلترینگ توجه میشود.
مدیر گروه مدیریت رسانه، دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه ادامه داد: مهمترین بحث در حکمرانی مجازی جنبه ایجابی مسئله است که در حکمرانی بسیار حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه مردم مخاطبان اصلی فضای مجازی هستند، افزود: در حکمرانی اینترنت علاوه بر جنبه سلبی و بازدارنده، در جنبه ایجابی باید به موضوع آموزش توجه بیشتری شود.
مدیر انجمن سواد رسانهای استان در ادامه اهمیت و ضرورت آموزش سواد رسانه برای عموم مردم را مورد توجه قرار داد و گفت: در کنار کار سلبی در حکمرانی مجازی، کار مهم در جنبه ایجابی مسئله، توجه به آموزش سواد رسانه و گنجاندن آن در کتب درسی در تمامی مقاطع تحصیلی دانش آموزان است.
دکتر اسماعیلی طبا در ادامه با بیان این که سن استفاده از فضای مجازی کاهش یافته است بر لزوم آموزش مهارت سواد رسانهای در سنین پایه و از پیش دبستانی تاکید کرد.
مدیر انجمن سواد رسانهای استان در ادامه ضروت توجه به آموزش سواد رسانه در دانشگاهها را مورد توجه قرار داد و گفت: برای تمام رشتههای مورد نظر در دوره کارشناسی، درس آموزش سواد رسانهای پیشنهاد میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب در پایان با بیان اینکه همه دستگاهها برای تقویت سواد رسانهای باید دغدغهمند باشند بر نقش موثر صدا و سیما در بالا بردن سواد رسانهای جامعه تاکید کرد.