حال صنعت داروسازی خوب نیست/ کسری بودجه دارویار
به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ نشست خبری رئیس و اعضای هیأت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، در نشست خبری که صبح یکشنبه اول بهمن ۱۴۰۲ در محل سندیکا برگزار شد، به تشریح وضعیت شرکتهای دارویی در دو ماه پایانی سال پرداختند.
کسری بودجه دارویار
محمد عبده زاده رئیس سندیکا، در ابتدا گفت: زنجیره تولید، توزیع و عرضه دارو در کنار یکدیگر به شدت دچار مشکل هستند.
وی افزود: بحث اول، کسری بودجه دارویار و بودجه سال آینده است. بحث دیگر، انباشت بدهیهای مراکز درمانی به شرکتهای پخش دارو است و همچنین، بحث سوم، بد عهدی بیمهها است.
عبده زاده ادامه داد: متأسفانه در تخصیص ارز دارو نیز با مشکلات جدی مواجه هستیم، به رغم اینکه بانک مرکزی بخشنامه میزند که تسهیلات به شرکتهای دارویی اعطا شود.
وی گفت: شرکتهای دارویی به التماس افتاده اند که تسهیلات بدهید تا دارو تولید کنیم.
عبده زاده ادامه داد: تعهدات و تکالیف قانونی، در حد مطالبه است و حرفهای صنعت شنیده نمیشود.
امروز باید به فکر باشیم
در ادامه، مهدی پیرصالحی عضو هیأت مدیره سندیکا اظهار داشت: دولتها همیشه برای پیشبرد امور جاری دچار کسری بودجه میشوند که این کسری را به صنعت متتقل میکنند. این موضوع میتواند برای بازار دارویی کشور نگران کننده باشد.
وی افزود: اگر میخواهیم دچار کمبود دارو نشویم، امروز باید به فکر باشیم.
حال صنعت داروسازی کشور خوب نیست
عباس کبریایی زاده عضو هیأت مدیره سندیکا، نیز گفت: صنعت داروسازی طی سالهای گذشته با همت و تدبیر و برنامه ریزی، خیلی خوب رشد کرد.
وی افزود: جامعه داروسازی کشور، از اول انقلاب تاکنون، رشد ۱۶ برابری داشته و آنچه امروز داریم، یک داشته با ارزش است که متأسفانه با این داشته، به درستی برخورد نمیشود و ما نگران تأمین داروی مورد نیاز مردم هستیم.
کبریایی زاده گفت: صنعت داروسازی در تمامی شاخصها، دچار مشکل شده و اگر بخواهیم تصویری برای آینده داشته باشیم، نگران کننده است.
وی افزود: متأسفانه برنامه هفتم توسعه، حال نظام سلامت را بدتر خواهد کرد. امروز، چالش نقدینگی در صنعت داروسازی و سلامت، یک چالش جدی است.
کبریایی زاده ادامه داد: اگر دولت حداقل ۱۰۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای دارویار در نظر میگرفت، میتوانستیم امسال را سر به سر سپری کنیم.
وی افزود: الان دولت تاکنون ۲۴ هزار میلیارد تومان برای طرح دارویاری داده است.
کبریایی زاده اظهار داشت: در سال آینده دولت میبایست بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به طرح دارویاری بدهد تا مشکلات امسال را نداشته باشیم. در حالی که ۸۶ هزار میلیارد تومان برای سال آینده در نظر گرفته شده است.
وی افزود: دولت میتواند بهتر عمل کند، اگر بخواهد.
زنجیره تأمین دارو به شدت بحرانی است
در ادامه، محمدرضا دُری دبیر انجمن داروسازان ایران، گفت: در صنعت داروسازی کشور، شاهد ارزش افزوده در تولید دارو است که اگر نگاه ویژه ای به این موضوع نداشته باشیم، دچار مشکل خواهیم شد.
وی افزود: نظام سلامت از جایگاه مناسبی در کشور برخوردار نیست و این موضوع، بسیار آسیب زا خواهد بود.
دری ادامه داد: آسیبهایی که در نظام بیمهای وجود دارد، سلامت مردم را تحت الشعاع قرار داده است، به طوری که داروخانهها در زنجیره تأمین دارو به شدت بحرانی هستند.
وی افزود: داروخانهها دچار چالش شده اند و در نتیجه، شاهد چکهای برگشتی هستیم که باعث میشود نظام سلامت کشور آسیب ببیند.
دری ادامه داد: درخواست عاجل داریم، مشکلات صنعت به شکل ویژه دیده شود.
داروخانهها ۲۶ همت طلب از بیمهها دارند
هادی احمدی مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران گفت: صنعت داروسازی کشور بیمار است و اگر به این دزد توجه نشود، سال آینده دچار رکود تولید خواهیم شد.
وی افزود: داروخانهها هر ماه ۶.۵ همت طلب از بیمهها دارند و الان ۴ ماه مطالبه داریم که به ۲۶ همت رسیده است.
احمدی ادامه داد: برگشت چکهای داروخانهها، یعنی اقتصاد این مؤسسات دچار بحران شده است.
منبع: مهر