برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.
با ابلاغ دستورالعمل معاونت علمی؛

چشم‌انداز جدیدی به‌روی شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور باز شد

با تلاش‌های معاونت علمی، وزارت اقتصاد و سازمان حسابرسی، گام بلندی برای ارزش‌گذاری شرکت‌های دانش‌بنیان برداشته شد و برای نخستین بار دستورالعمل ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود ابلاغ شد.

به گزارش حمیت نیوز(حمنا) به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، عبدالمجید مرشدی، مدیرکل دفتر تأمین مالی و سرمایه‌گذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با بیان اینکه با ابلاغ دستورالعمل «ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود» یکی دیگر از حلقه‌های نظام جدید ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود تکمیل شد، گفت: باتوجه به اینکه سال ۱۴۰۱ از سوی مقام معظم رهبری سال «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین» نام گذاری شد، هر یک از وزارتخانه ‌ها، آیین‌نامه ویژه‌ای در حوزه دانش بنیان برای خود تنظیم کردند؛ در این میان وزارت امور اقتصاد و دارایی موضوع استانداردسازی و نحوه ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود را در آیین‌نامه خود جای دارد.

وی با اشاره به اینکه قبل از تصویب آیین‌نامه وزارت امور اقتصاد و دارایی، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با تشکیل گروه ویژه ‏ای از خبرگان و صاحب نظران حوزه دارایی‌های نامشهود، موضوع تدوین روش‌های ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود را آغاز کرده بود، خاطرنشان کرد: پس از تصویب آیین نامه وزارت امور اقتصادی و دارایی در هیأت دولت با هماهنگی وزارتخانه در جهت تسریع انجام کار، مقرر شد جلسات گروه ویژه در معاونت علمی و فناوری پیگیری شود.

مرشدی ادامه داد: با اضافه شدن همکاران وزارت اقتصاد و گذشت کمتر از یک سال از تصویب آیین‌نامه وزارت اقتصاد، تدوین دستورالعمل در معاونت به اتمام رسید و از طریق وزارت‌اقتصاد برای سازمان حسابرسی ارسال شد؛ در نهایت پس از تأیید سازمان حسابرسی، ادامه مسیر آغاز شد.

مدیرکل دفتر تأمین مالی و سرمایه‌گذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، تعریف دقیق رویکردها و روش‌های ارزش‌گذاری را از مهم‌ترین موضوعات دستورالعمل برشمرد و افزود: استانداردسازی تعاریف یکی از نیازمندی‌هایی بود که در دستورالعمل به آن پرداخته شد. اینکه افراد درگیر در موضوع ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود از جمله صاحب ایده، شرکت دانش بنیان، ارزشگذار و سرمایه‌گذار معنی یکسانی از مفاهیم ارزش‌گذاری داشته باشند و مهم‌تر اینکه مرجعی برای مراجعه در صورت اختلاف نظر وجود داشته باشد، کمک زیادی به تسریع و شفاف‌سازی فرآیند ارزش‌گذاری می‌کند.

به گفته او باتوجه به اینکه در حال حاضر اطلاع رسانی مهمترین وظیفه دفتر تأمین مالی و سرمایه ‏گذاری است، برگزاری دوره‌های آموزشی و تدریس این دستورالعمل و آگاه سازی تمام فعالان زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور درخصوص دستورالعمل در دستور کار است.

مرشدی با بیان اینکه فرآیند مذکور قبل از تدوین دستورالعمل در کشور وجود داشت، خاطرنشان کرد: در سنوات قبل هر یک از افراد با توجه به تجربه و تحصیلات خود، از روش‌های ارزشگذاری استفاده می‏‌کردند به همین دلیل اعداد و ارقام حاصل از ارزش‌گذاری به دلیل عدم وجود یک مرجع رسمی با یکدیگر قابل قیاس نبود.

مدیرکل دفتر تأمین مالی و سرمایه‌گذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری خاطرنشان کرد: امیدواریم که شرکت‌ها براساس استاندارد حسابداری شماره ۱۷، دارایی نامشهود را در دفاتر خود شناسایی کرده و در سال ۱۴۰۳ براساس دستورالعمل ارزشگذاری دارایی‌های نامشهود، دارایی‌های شناسایی شده را تجدید ارزیابی کنند که موجب می‌شود سرمایه آنها به صورت واقعی نشانگر ظرفیت‏‌های آنها باشد.

 

منبع: مهر

تاریخ: 1402/11/23
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی:

اخبار مرتبط

آیین رونمایی و اکران فیلم مستند «خانواده خلج»

به گزارش خبرنگار حمیت نیوز(حمنا)؛ آیین رونمایی و اکران فیلم مستند «خانواده خلج» به کارگردانی مریم الهامیان و مصطفی حاجی قاسمی شامگاه سه‌شنبه 29 آبان ماه با حضور ...

شبکه پرداخت ایران و روسیه به هم وصل شد

به گزارش حمیت نیوز(حمنا) و به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، آیین افتتاحیه اتصال شبکه شتاب به شبکه میر روسیه عصر امروز در محل ساختمان بانک مرکزی برگزار شد. محمدرضا ...

شاهد ساخت و بومی‌سازی ناوشکن‌ها و زیردریایی‌های مجهز به علم روز هستیم

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ امیر دریادار حبیب الله سیاری رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده ارتش در جمع تعدادی از دانشجویان نخبه مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه امام صادق ...

دانش‌بنیان‌ها دستگاهی برای تشخیص همزمان ۲۰ مدل ویروس ساختند

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ علیرضا بیات مدیر فنی شرکت آی فست از ساخت دستگاه قابل حمل تشخیص بیماری‌های عفونی توسط فناوران این شرکت برای اولین بار در ایران خبر داد و گفت: ...