برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

معرفی درگاه ملی مجوزها

حمیت نیوز(حمنا)_ طبق قانون ماده ۷ سیاست اصل ۴۴ قانون اساسی، هیئت مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار تحت نظارت وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف شده است تا مراحل دریافت مجوزها را کاملاً شفاف و آسان کند. درگاه ملی مجوزها از سال ۱۴۰۱ فعالیت خود را آغاز کرده است که تا این زمان توانسته مجوزهای بسیاری را برای مشاغل مختلف صادر کند. طبق تحقیقاتی که انجام شده است در این سامانه حدود ۱۷۰۰ مجوز برای انواع مختلف کسب و کارها صادر می‌شود. از این درگاه می‌توانید برای دریافت جواز، گواهی، پروانه کسب، مجوز، نماد و استعلام برای شروع کسب و کار خود یا توسعه آن درخواست دهید. بنابراین در حال حاضر تنها درگاه رسمی درخواست مجوز در کشور، درگاه مجوز ملی است که همه افراد برای دریافت مجوز کسب و کار خود می‌توانند به این سامانه مراجعه کنند. گرچه تمامی مراحل دریافت مجوز درگاه ملی کاملاً الکترونیکی و غیر حضوری است، اما طراحی سامانه به گونه‌ای است که همه افراد با هر میزان از سواد و اطلاعات می‌توانند در سامانه ثبت نام کنند.تا انتهای این مقاله از پایگاه اطلاع رسانی اتاق بازرگانی لرستان با ما همراه باشید.

اهداف راه اندازی درگاه ملی مجوزها

در حال حاضر برای راه‌اندازی بسیاری از کسب و کارها باید مجوز دریافت کنید. در گذشته برای دریافت مجوز باید به سازمان‌های مختلفی مراجعه و مراحل اداری بسیاری را طی می‌کردید. اما با راه‌اندازی درگاه ملی مجوزها، مسیر دریافت مجوز بسیار کوتاه و سریع شده است. درگاه ملی مجوزها به آدرس اینترنتی  https://mojavez.ir   شرایطی را برای همه افراد، کارآفرینان و کسانی که نیاز به مجوز دارند، فراهم کرده است تا بدون معطلی بتوانند مجوز را دریافت و فعالیت خود را آغاز کنند.

درگاه ملی مجوزها یک منبع ارزشمند برای صاحبان مشاغل است که دسترسی سریع و آسان به اطلاعات مهم در مورد صدور مجوزها را فراهم می‌کند. این درگاه با دو هدف کار خود را آغاز کرده است، شفاف‌سازی مراحل صدور مجوز و طی کردن یک مسیر آسان برای دریافت مجوز. بخش شفاف‌سازی در هزینه‌ها نیز کاملاً مشهود است و برای هر نوع مجوزی هزینه دقیقی مشخص شده است. از دیگر مزیت راه‌اندازی درگاه ملی مجوزها این است که می‌توان در پروسه صادر شدن مجوز قرار گرفت.

نحوه ورود به درگاه ملی مجوزها

اگر برای بار اول است که برای دریافت مجوز اقدام می‌کنید، پس از اینکه وارد درگاه ملی مجوزها شدید، قسمت راهنمای دریافت مجوز را مطالعه کنید. اگر شرایط لازم را برای دریافت مجوز دارید، می‌توانید درخواست خود را ثبت کنید.

برای ثبت درخواست، ابتدا باید ثبت نام را انجام دهید. با توجه به موقعیتی که دارید باید بخش افراد حقوقی و حقیقی را مشخص کنید. سپس از طریق شماره تلفن همراه کد یکبار مصرف دریافت می‌کنید. در مرحله بعد باید احراز هویت انجام شود، با درج کد ملی و تاریخ تولد ادامه ثبت نام را طی کنید. در کادر مشخص شده نوع کسب و کار خود را عنوان کنید. پس از پایان مراحل و بارگذاری مدارک، یک کد دریافت می‌کنید که می‌توانید پیگیری‌های لازم را انجام دهید. زمانی که مجوز صادر شود به کارپوشه شما در درگاه ملی مجوزهای کشور ارسال می‌شود.

اگر قبل از راه‌اندازی درگاه ملی مجوزها، اقدام به دریافت مجوز کرده‌اید، اما همچنان مجوز را دریافت نکرده‌اید، باید دو مسیر را انتخاب کنید. اولین مسیر ادامه راه اول است که با توجه به اینکه این نوع از درخواست‌ها از نوع کاغذی هستند، زمانی زیادی را تا صادر شدن باید صبر کنید. دومین مسیر، ارائه درخواست مجوز از درگاه ملی مجوزها است، به این معنا که درخواست خود را از ابتدا در این سامانه مطرح کنید.

خدمات درگاه ملی مجوزها

بسیاری از افراد نمی‌دانند که برای دریافت کسب مجوز کسب و کار خود باید به کدام سازمان و ارگان مراجعه کنند، در واقع نمی‌دانند صادر کننده مجوز لازم کدام سازمان است. یکی از کارهای مثبت در درگاه ملی مجوزهای کشور این است که صادر کننده‌های مجوز کاملا مشخص شده‌اند. هر کسب و کاری دارای یک صنف و یک سازمانی است که مجوز باید از سازمان مربوطه صادر شود. کاربران در درگاه ملی مجوزها، با ورود به سامانه می‌توانند برای درخواست مجوز، به مرجع اصلی که صادر کننده مجوز است مراجعه کنند.

پس از درخواست برای مجوز، نیازی به مراجعه به سازمان‌های مربوطه نیست. از طریق یک کد پیگیری می‌توانید مراحل صادر شدن مجوز را از سامانه پیگیری کنید.

هر کسب و کاری برای دریافت مجوز نیاز به یک سری مدارک اولیه و مدارک ثانویه دارد. تمامی مدارک مورد نیاز در سامانه ذکر شده است تا کاربر آن‌ها را جمع آوری و در سایت بارگذاری کند.

در قسمت دیگری از سامانه بخشی در نظر گرفته شده است که کسانی که درخواست مجوز آن‌ها رد شده است می‌توانند اعتراض خود را اعلام کرده تا مدارک مجدداً بررسی شود.

اگر برای دریافت مجوز نیاز به استعلام باشد، صادر کننده مجوز استعلامات لازم را انجام می‌دهد.

سخن پایانی

گرچه می‌توان بسیاری از مشاغل را بدون مجوز راه اندازی کرد، اما مجوز به شما کمک می‌کند تا بتوانید از تسهیلات بانک‌ها، داشتن فاکتور، نام برند، شرکت در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی بهره‌مند شوید. از طریق مجوز است که یک کسب و کار می‌تواند گسترش پیدا کرده و موفقیت‌های بیشتری کسب کند. از طریق درگاه ملی مجوزها، می‌توانید درخواست خود را برای دریافت مجوز ثبت و پیگیری کنید. تمامی مراحل مجوز از جمله زمان صدور، مدت زمان اعتبار مجوز، هزینه‌ها، مدارک، شرایط، مجوزهای پیش نیاز، استعلام‌ها، معرفی مرجع صادر کننده مجوز، ثبت نام متقاضی، هدایت متقاضی به مرجع مورد نظر، پشتیبانی و پیگیری در این سامانه در زمان کوتاهی، انجام می‌شود. تمام اطلاعات مربوط به درخواست‌ها و تمدید مجوزها در این درگاه کاملاً محرمانه نگهداری می‌شود.

تاریخ: 1402/11/27
موضوع: اقتصادی
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی:

اخبار مرتبط

کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی را افزایش می‌دهیم

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ بهروز کمالوندی، معاون سازمان انرژی اتمی ایران در گفت‌وگوی تلویزیونی با اشاره به قطعنامه مخرب شورای حکام علیه کشورمان گفت: ظرفیت غنی‌سازی ...

مصوبه تلفیق برای پرداخت ۲۰۰ همت از بدهی دولت به بانک‌ها

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ رضا سپهوند درباره نشست عصر کمیسیون تلفیق بودجه در مجلس، گفت: اعضای کمیسیون در جلسه امروز عصر خود با پیشنهاد دولت مبنی بر تخصیص ۲۰۰ هزار میلیارد ...

تعرفه ۸۰ درصد کالاهای ایران و روسیه لغو می‌شود

به گزارش حمیت نیوز(حمنا) به نقل از تسنیم؛ سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با اشاره به مزایای تجارت آزاد ایران با کشورهای اوراسیا، گفت: بیش از ۸۰ درصد از کالاهایی که بین ...

وزیر جهاد کشاورزی: دولت هیچ دخالتی در صنعت طیور ندارد

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: صنعت طیور دارای یکی از زنجیره‌های بزرگ است که می‌شود ...