برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.
پنج شنبه 31 خرداد 1403

ثبت نام داوطلبان انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری آغاز شد

زمان ثبت‌نام از داوطلبان انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری به صورت رسمی از ساعت هشت صبح امروز آغاز شد.

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ ثبت نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری از ساعت هشت صبح امروز ۱۰ خرداد آغاز شده و تا ۱۴ خرداد همه روزه از همین ساعت الی ساعت شش عصر در ستاد انتخابات کشور ادامه خواهد داشت.

احمد وحیدی، وزیر کشور نیز در نخستین لحظات آغاز فرآیند ثبت نام انتخابات گفت: فرآیند انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در ایران را با شروع ثبت نام آغاز می کنیم.

وی افزود: انتخابات ریاست جمهور ی همانند انتخابات مجلس در کمال امنیت، سلامت و با یک رقابت خود و مشارکت همه مردم شکل خواهد گرفت.

وزیر کشور گفت: با وجود وارد شدن ضایعه بزرگ به راحتی این بحران را پشت سر گذراندیم و هیچ خللی در کارهای کشور بوجود نیامد.

فرآیند انتخابات ریاست جمهوری به فرمان وزیر کشور از ۶ خردادماه آغاز و اولین جلسه هیأت‌های اجرایی انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، صبح روز دوشنبه ۷ خرداد ماه به ریاست «احمد وحیدی» وزیر کشور تشکیل شد.

حجت‌الاسلام سید اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات، عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، عبدالله سهرابی نماینده وزارت امور خارجه، سید مرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد، یحیی آل اسحاق نماینده اتاق بازرگانی، حجت‌الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و محمدحسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از جمله حاضران در این جلسه بودند. وزیر کشور دیروز ۹ خرداد، اعضای ستاد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری را منصوب کرد.

 

ستاد انتخابات کشور، در اطلاعیه شماره ۱ خود، شرایط ثبت نام‌کنندگان را به شرح زیر اعلام کرده است:

به استناد ماده (۳۵) قانون انتخابات ریاست جمهوری، داوطلبان هنگام ثبت نام باید دارای شرایط زیر باشند:

از رجال مذهبی، سیاسی

ایرانی‌الاصل

تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران

مدیر و مدبر

دارای حسن سابقه و امانت و تقوی

مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور

همچنین بر اساس ماده (۵۵) همان قانون، مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام به شرح زیر است:

اصل شناسنامه عکس دار

اصل کارت ملی

دو (۲) قطعه عکس ۴ × ۶ جدید

اصل مدرک تحصیلی

همچنین بر اساس مصوبه جلسه مورخ ۲۰/‏۱۰/‏۱۳۹۶‬ شورای محترم نگهبان و اصلاح آن در تاریخ ۱۴۰۰/۲/۸، دارا بودن شرایط ذیل جهت ثبت نام از داوطلبان گرامی الزامی‌ست:

۱- سابقه تصدی حداقل مجموعاً چهار سال در مناصب ذیل که در احراز مدت جمع سابقه تصدی در یک یا چند مورد از مناصب مذکور کفایت می کند.

۱-۱ مقامات سیاسی موضوع بندهای (الف) (ب) و (ج) ماده (۷۱) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶/۸/۷

۲-۱- معاونین روسای قوای سه گانه.

۳-۱- اعضای شورای عالی امنیت ملی.

۴-۱- اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام.

۵-۱- مدیر مرکز مدیریت حوزه های علمیه کشور.

۶-۱- روسای سازمان ها، موسسات، نهادهای دولتی و موسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی در سطح ملی.

۷-۱ -فرماندهان عالی نیروهای مسلح با جایگاه سرلشگری و بالاتر.

۸-۱- رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سطح کشور.

۹-۱- استانداران.

۱۰-۱- شهرداران شهرهای بالای دو میلیون نفر جمعیت.

۱۱-۱- اشخاص، مقامات و مدیران هم طراز مناصب فوق به تشخیص شورای نگهبان.

۲- سلامت و توانایی لازم جهت ایفای مسئولیت‌های ریاست جمهوری.

۳- حداقل سن ۴۰ سال تمام شمسی و حداکثر سن ۷۵ سال تمام شمسی در هنگام ثبت نام.

۴- داشتن مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی ارشد یا معادل آن مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه.

۵- ارائه برنامه ها و خط مشی های اجرایی در چارچوب صلاحیت و اختیارات قوه مجریه مبتنی بر اسناد بالادستی از جمله قانون اساسی و سیاست‌های کلی نظام.

۶- معرفی مشاوران جهت تشریح برنامه ها و توان مدیریتی.

۷- عدم محرومیت از حقوق اجتماعی در زمان ثبت نام.

۸- فقدان سابقه محکومیت کیفری موثر.

۹- عدم محکومیت قطعی کیفری به جرایم اقتصادی از جمله کلاهبرداری، رشاء و ارتشاء، اختلاس، تبانی در معاملات دولتی، پولشویی، اخلال در نظام اقتصادی کشور و عدم محکومیت به اقدام علیه نظام جمهوری اسلامی ایران.

۱۰- وابسته نبودن به گروه های غیر قانونی و فقدان سوابق سوء امنیتی از جمله در فتنه سال ۱۳۸۸.

۱۱- عدم وابستگی به رژیم گذشته و موثر نبودن در تحکیم آن.

ملاحظه (۱) – داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری مکلفند در هنگام ثبت نام، مدارک مثبته مربوط به بندهای ۱، ۳، ۴، ۸، ۹ را به وزارت کشور ارائه نمایند. ثبت نام در انتخابات به معنای دارای بودن صلاحیت داوطلبان نبوده و در هر حال احراز صلاحیت داوطلبان بر عهده شورای نگهبان می‌باشد.

ملاحظه (۲) – داوطلبان در صورت اعتراض نسبت به عدم ثبت نام خود، می توانند مراتب را به همراه مستندات به صورت کتبی و همزمان به وزارت کشور و شورای نگهبان اعلام نمایند. شورای نگهبان در زمان مقتضی و در مهلت ثبت نام به اعتراض رسیدگی و نتیجه را به وزارت کشور و داوطلب اعلام می‌کند.

ملاحظه (۳) – شورای نگهبان می تواند به منظور احراز شرایط داوطلبان ریاست جمهوری ضمن استعلام از مراجع ذی صلاح، اقدام به تحقیقات مورد نیاز و بررسی‌های مستقل نماید.

ضمناً در تعامل و همکاری فی مابین مجریان و ناظران انتخابات و در اجرای ماده (۵۹) قانون، اسناد و مدارک مثبت صلاحیت داوطلبان در هنگام ثبت نام داوطلبان، توسط وزارت کشور دریافت و در اختیار شورای نگهبان قرار می‌گیرد.

به گزارش مهر تبلیغات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از ۲۳ خردادماه آغاز می شود و تا ۷ تیرماه ادامه خواهد داشت، چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هشتم تیرماه ۱۴۰۳ در سراسر کشور برگزار می‌شود.

تاریخ: 1403/3/10
موضوع: اجتماعی
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی:

اخبار مرتبط

باقری: مسئولیت عواقب تصمیم کانادا بر عهده دولت آن خواهد بود

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ علی باقری کنی، سرپرست وزارت امور خارجه ایران در واکنش به اقدام خصمانه کانادا در تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصریح کرد که ...

آرای دیوان عدالت را برخی دستگاه‌های اجرایی ‌اجرا نمی‌کنند

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ حجت‌الاسلام‌ والمسلمین حکمت‌علی مظفری در جلسه شورای اداری استان قم ضمن گرامیداشت یاد و خاطر شهدای خدمت، اظهار داشت: استان قم همواره ...

تصویب آیین‌نامه پیشنهادی برای جذب نخبگان توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ محمدعلی زلفی گل٬  وزیر علوم گفت: در خصوص بازگشت و همچنین نگهداشت نخبگان یک تقاضانامه تدوین شده و وزرای آموزش و پرورش، علوم و بهداشت، رئیس دانشگاه ...

اژه‌ای: اگر در انتخابات غفلت کنیم به کشور و امنیت لطمه می‌خورد

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای و مسئولان عالی دستگاه قضا امروز پنجشنبه ۳۱ خردادماه به مناسبت هفته قوه قضاییه با حضور در حرم مطهر امام ...