برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.
یکشنبه 8 مهر 1403

تعیین سقف اجاره مسکن فراموش شده است

همزمان با ورود بازار مسکن به فصل پاییز برررسی‌ها حاکی از آن است که در برخی از مناطق سقف اجاره بهای مسکن به فراموشی سپرده شده است.

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ بازار مسکن به عنوان یکی از مهم‌ترین بازارهای اقتصادی کشور به شمار می رود که با وجود عبور از فصل جابه‌جایی‌ها هنوز آثار و تبعات این بازار در بخش‌های مختلف به چشم می‌خورد و هنوز بسیاری از مستاجران از  بالا بودن اجاره مسکن  گله مند هستند و اعلام می‌کنند که فصل تابستان به اتمام رسیده و انگار با تمام شدن آن رعایت سقف اجاره مسکن هم به فراموشی سپرده شده است.

در صورتی که در ابتدای سال قانون ساماندهی بازار زمین و اجاره مسکن تصویب و از سوی دولت ابلاغ شد و مقرر گردید که تمامی مالکان باید نرخ سقف اجاره که ۲۵ درصد است را رعایت کنند که در صورت عدم رعایت مشمول جریمه می شوند. در قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها تلاش شده است تا هم منافع موجران و هم منافع مستاجران در نظر گرفته شود. در قانون برای موجرانی که قانون را رعایت می‌کنند مشوق‌هایی در نظر گرفته شده است.

 بر اساس ماده ۷ قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها دولت مکلف شده در استان‌هایی که تورم بالای ۳۰ درصد است، نرخ رشد اجاره بها را تعیین کند. نرخ اجاره بها بعد از جلسه شورای عالی مسکن تعیین و سقف اجاره مسکن ۲۵ درصد تعیین شد که بیشترین نرخ اجاره برای استان یزد با ۲۶ درصد و کمترین آن سیستان و بلوچستان با ۲۳ درصد تعیین شده است.

وجود ضمانت‌های اجرایی برای تعیین سقف اجاره مسکن 

پیش از  این ابوالفضل نوروزی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در خصوص رعایت سقف اجاره مسکن اعلام کرده بود:  در قانون ساماندهی بازار زمین و مسکن اجاره ضمانت‌های اجرایی برای رعایت نشدن سقف اجاره‌بها توسط موجران در نظر گرفته شده است  که یکی از  موارد این قانون  ضمانت‌های اجرایی است که  به شکایت مستاجران اشاره دارد.

وی ادامه داد: اگر موجری اجاره را بیش از سقف تعیین شده از مستاجر دریافت کند، مستاجر می‌تواند تا ۵ سال از موجر شکایت کند. موجر هم مکلف می‌شود تا مبلغ اضافی را به مستاجر بازگرداند. همچنین بیش از سه برابر اجاره بها در یک ماه، سبب جریمه موجر خواهد شد و مبلغ جریمه باید به حساب دولت واریز شود.

موجران تعیین  سقف اجاره بهای مسکن را فراموش کردند!

این در حالی است که زالی یکی از مستاجران در محدوده خیابان هاشمی به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت:  از اواخر شهریور ماه به دنبال یک واحد مسکونی ۹۰ متری  بوده ایم  اما متاسفانه هر چقدر زمان می گذرد  قیمت ها چند برابر می شود در صورتی که عرف آن است که با اتمام فصل اجاره باید قیمت ها بشکند و کاهش پیدا کند اما شاهد آن هستیم که‌  قیمت ها  تغییری نکرده است.

وی ادامه داد: طبق قانون باید تمامی مالکان سقف اجاره مسکن را رعایت کنند اما متاسفانه شاهد آن هستیم که برخی از موجران با همکاری مشاوران املاک اهمیتی به سقف اجاره ۲۵ درصدی نمی‌دهند و هر قیمتی که دلشان می خواهند  را به مستاجران تحمیل می کنند.

موجران سقف اجاره مسکن را رعایت نکنند جریمه می شوند 

 حسین جنتی مدیرکل راه‌وشهرسازی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه سقف نرخ اجاره مسکن در تهران ۲۵ درصد  است  گفت: هیچ  موجری  حق افزایش بیش از این نرخ را ندارد  و در صورت مشاهده‌  با آنها برخورد خواهد شد.

وی ادامه  داد:  به تمامی مالکان گوشزد می‌کنیم که نرخ های بیش از این میزان را تعیین نکنند چراکه مستاجران تا پنج سال فرصت دارند که با مراجعه به شورای عالی حل اختلاف شکایت کرده و ۵ برابر نرخ های اضافه دریافت شده را از مالکان و موجران پس بگیرند. مالکان و موجران انصاف را در دستور کار خود قرار داده و با تعیین سقف اجاره ۲۵ درصدی بخشی از نگرانی مستاجران را کاهش دهند.

نیمه دوم سال بازار  مسکن آرام می شود

همچنین داود بیگی نژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران  با بیان اینکه  شاهد آن هستیم که با تعیین سقف اجاره مسکن  بازار اجاره مسکن چندان آرام نشده است گفت: متاسفانه در تابستان آمارها نشان می دهد که‌ قیمت های اجاره افزایشی بوده و  ما شاهد قرادادهای زیرزمینی بودیم.

وی ادامه داد: بازار اجاره مسکن برای کنترل  و ثبات نیازمند  آن است که‌  عرضه افزایش یابد و دولت باید برنامه ای را طراحی کند که متقاضیان بتوانند به راحتی به واحدهای مسکونی دسترسی پیدا کنند. بازار مسکن در بخش اجاره و خرید مسکن از سال گذشته رشد ۱۷ درصدی داشته است که این آمار نشان می دهد بازار پر نوسانی داشته است. در صورتی که تمهیدات لازم برای کنترل بازار مسکن از سوی در دستور کار قرار گیرد ما شاهد آرامش  در بازار مسکن خواهیم بود.

با اتمام فصل نقل‌وانتقالات و ورود به فصل پاییز انتظار می رود که قیمت های اجاره مسکن کاهشی باشد و بخشی از نگرانی مستاجران  و خریداران مسکن برطرف شود اما آمارهای  بانک مرکزی حاکی از آن است که ۵۱ درصد مردم تهران قدرت خرید خانه متری ۸۸ میلیون تومانی را ندارند. آخرین گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن شهر تهران، از افزایش متوسط قیمت هر مترمربع مسکن به ۸۸ میلیون تومان خبر می‌دهد.

گفتنی است، ۵۱ درصد خانوارهای تهرانی، مستاجرند حال باید منتظر تدابیر دولت برای کنترل نرخ های اجاره مسکن و همچنین نرخ های خرید و فروش مسکن باشیم.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

تاریخ: 1403/7/8
موضوع: اقتصادی
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی:

اخبار مرتبط

وزارت جهاد مکلف به تامین سالانه ۳۰ درصد بذر کشاورزان است

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ علیقلی ایمانی مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران در طی گفت‌وگویی اظهار داشت: استفاده از بذر‌های مرغوب  مورد تایید موسسه بذر و نهال در افزایش ...

کاهش مصرف آب بخش کشاورزی به ۶۵ میلیارد متر مکعب در برنامه هفتم

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ براساس اعلام وزارت نیرو، بخش کشاورزی با مصرف سالانه ۸۰ میلیارد متر مکعب آب بزرگترین مصرف کننده آب در کشور است، درحالیکه معاونت آب و خاک وزارت ...

تاکید قدرت‌های برتر اقتصادی جهان بر سرمایه‌گذاری در ایران

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی در صفحه مجازی شخصی خود نوشت: با وزرای دارایی چین و هند، دو اقتصاد بزرگ شرق، در حاشیه نشست وزرای عضو ...

افزایش 10 درصدی جابجایی مسافر با ناوگان عمومی جاده ای

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ معاون حمل ونقل اداره کل راهداری و حمل ونقل جاده ای استان قم اعلام کرد: درشش ماهه نخست سالجاری بیش از یک میلیون و 182 هزار نفر، از استان قم با ناوگان ...