برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.
چهارشنبه 16 آبان 1403

چهارمین همایش کتاب‌سال بانوان

دبیر علمی همایش با بیان اینکه تلاش بر این است که از بانوان کشورهای دیگر آثاری را دریافت کنیم، گفت: در دوره بعد آثار صوتی و کتب صوتی هم دریافت خواهد شد و موضوع ویژه همایش بعد، «زن، خانواده و مقاومت» خواهد بود تا پشتوانه علمی برای جبهه مقاومت ایجاد شود.

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛سیده زهره برقعی؛ مدیر جامعه الزهرا(س) ۱۵ آبان در نشست خبری تشریح برنامه‌های چهارمین همایش کتاب‌سال بانوان با بیان اینکه هیچ مکتبی به اندازه اسلام به فراگیری علم بها نداده است، گفت: قرآن کریم در اولین آیات نازله بر قلب حضرت محمد(ص) بر علم و تعلیم تاکید فرمود. پیامبر فرمودند اگر بر روی یک ورق علمی نوشته شده باشد این یک ورق حائل میان نویسنده و آتش جهنم است و به ازای هر حرفی که روی این ورق نوشته شده است خدا در بهشت باغ‌هایی به آن انسان عطا می‌کند که هفت برابر زمین است.  

مدیر جامعه الزهرا افزود: انقلاب اسلامی ایران زمینه رشد و پیشرفت علمی بانوان را در عرصه‌های مختلف ایجاد کرد و کتاب سال بانوان فرصت مناسبی برای نقش‌آفرینی بانوان است. کتاب ابزاری برای شکل‌دهی به تفکر راهبردی و آینده‌پژوهی است بنابراین باید برای پژوهش بانوان سرمایه‌گذاری کنیم زیرا نگاه اسلام به حقوق زن و خانواده نگاهی تمدنی و قابل ارائه در زمان حاضر در دنیا است.

برقعی با بیان اینکه امسال چهارمین دوره همایش کتاب‌سال بانوان برگزار خوهد شد، اظهار کرد: تقویت توان پژوهشی و ارتقای سطح توانمندی بانوان برای تالیف اثر از مهمترین اهداف این همایش است.

دریافت ۸۶۶ اثر

صدیقه شاکری؛ معاون پژوهش جامعه الزهرا هم در این نشست در سخنانی با بیان اینکه این همایش تاکنون در سطح ملی برگزار شده است و تلاش برای ارتقای آن به سطح بین‌المللی است، گفت: زمینه‌سازی جهت تحقق گام‌های مؤثر علمی بانوان و شناسایی ظرفیت و تقویت نوشتاری بانوان و زمینه‌سازی برای گسترش مرزهای دانش از جمله اهداف مهم این همایش است.  

وی افزود: کل آثار دریافتی ۸۶۶ اثر بود که ۸۳۵ اثر در سامانه ثبت شد که ۳۵۶ اثر، مقاله علمی پژوهشی بوده است؛ ۳۴۸ نفر از افراد حقیقی آثار خود را به دبیرخانه فرستادند و ۲۲ اثر هم از طرف شخصیت‌های حقوقی و نهادها ارسال شد. از تعداد آثار ۲۰ نفر از آقایان ارسال اثر داشته‌اند و مابقی متعلق به بانوان است.  

شاکری با بیان اینکه در این دوره شاهد افزایش کمی و کیفی آثار هستیم، تصریح کرد: ۱۱۳ نویسنده حوزوی در حال تحصیل و ۱۲۹ فارغ‌التحصیل حوزوی آثار خود را به دبیرخانه فرستادند که ۵۸ نفر از سطح دو و بیش از صد نفر از سطح بوده‌اند.  
معاون پژوهش جامعه الزهرا با بیان اینکه آثار در سه مرحله داوری شده است، افزود: در گروه تفسیر و علوم قرآن و حدیث، فلسفه و منطق و کلام و زن و خانواده بیشترین آثار ارسالی را شاهد هستیم که بیشترین تعداد به گروه زن و خانواده تعلق دارد
وی با بیان اینکه در همایش قبل ۱۷۰ کتاب و در دوره جدید بیش از ۳۰۰ کتاب داریم، تصریح کرد: ثبت نام دوره پنجم از فروردین سال آینده شروع خواهد شد و فعالیت همایش به صورت بین‌المللی صورت خواهد گرفت.  

بین‌المللی شدن همایش

بتول زاهدی‌فر؛ دبیر علمی چهارمین همایش کتاب‌سال بانوان هم در سخنانی با بیان اینکه در این دوره شاهد ارتقای کمی و کیفی آثار رسیده از سوی بانوان بوده‌ایم، گفت: ۵ مرحله آثار ارزیابی شدند که از مرحله کدگذاری و پیش اجمالی آغاز شد سپس ارزیابی اجمالی در مرحله سوم صورت گرفت همچنین در مرحله چهارم ارزیابی تفصیلی با دقت زیاد صورت گرفت و ۶۰ نفر در این مرحله کار داوری را دنبال کردند و در نهایت دوباره شورای علمی همایش به ارزیابی آثار راه یافته پرداخت.

زاهدی‌فر افزود: این دوره یکسری نوآوری‌هایی داشت که از جمله می‌توان به ایجاد مجمع بانوان مؤلف اشاره کرد. نوآوری دیگر هم برگزاری پیش‌نشست‌هایی از جمله فرصت‌ها و چالش‌های استفاده از هوش مصنوعی در تالیفات برگزار شد. الان پایان‌نامه‌های بسیار غنی در محیط حوزه و دانشگاه تولید می‌شود ولی خاک می‌خورد و در حال دفن هستند ولی بنای ما بر این است که آثار ارزشمند را به کتاب تبدیل کنیم.  

دبیر علمی همایش با بیان اینکه تلاش بر این است که از بانوان کشورهای دیگر آثاری را دریافت کنیم، گفت: در دوره بعد آثار صوتی و کتب صوتی هم دریافت خواهد شد و موضوع ویژه همایش بعد، «زن، خانواده و مقاومت» خواهد بود تا پشتوانه علمی برای جبهه مقاومت ایجاد شود.

زاهدی‌فر با بیان اینکه ۲۸ اثر در نهایت برگزیده شد که هفت نفر از حوزه و دانشگاه رتبه‌های اول را داشتند، ۱۶ اثر شایسته تقدیر شدند و ۵ اثر هم شایسته تحسین شناخته شدند، افزود: برای اولین بار بیش از ۹۵ درصد عوامل برگزاری همایش از خود بانوان هستند و البته این به معنای تقابل با آقایان صاحب اندیشه نیست بلکه نشانه ارتقاء توانمندی بانوان است ضمن اینکه از اندیشه مراجع عظام و استادان برجسته هم استفاده خواهد شد.  

وی با بیان اینکه الان در بانک اطلاعاتی جامعه الزهرا بیش از هزار بانوی نویسنده ثبت شده است به اختتامیه اشاره کرد و گفت: اختتامیه ششم آذرماه از ساعت ۹ در سالن بیداری جامعه الزهرا برگزار خواهد

حیدری
تاریخ: 1403/8/15
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی:

اخبار مرتبط

رسانه مستقل نظام می‌تواند پیش‌برنده دیپلماسی عمومی در صحنه جهانی باشد

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ معاون امور رسانه‌ای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بازگرداندن مرجعیت رسانه‌ای به داخل کشور را از وظایف و اهداف این معاونت عنوان کرد ...

جشنواره فیلم کوتاه مبین جایگاه سینمای ایران/ دبیر جشنواره فیلم فجر مشخص نیست

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از بخش‌های مختلف چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران در جمع خبرنگاران ...

اکران فیلم «آن‌ها مرا دوست داشتند»

به گزارش خبرنگار حمیت نیوز(حمنا) به نقل از صبا؛ محمدرضا رحمانی کارگردان «آن‌ها مرا دوست داشتند» که فیلمش پس از سه سال از چهارشنبه هفته گذشته روی پرده سینماها ...

زائری: انقلابی در حوزه پادکست در حال رخ دادن است

به گزارش حمیت نیوز(حمنا) به نقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ قاسم زائری رئیس پیشین پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در آیین تکریم و معارفه ریاست این‌ پژوهشگاه گفت: ما ...