برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.
چهارشنبه 10 بهمن 1403
برای نخستین بار در کشور؛

دانش‌بنیان‌ها دستگاهی برای تشخیص همزمان ۲۰ مدل ویروس ساختند

فناوران یک شرکت دانش بنیان موفق به ساخت دستگاهی برای تشخیص بیماری های عفونی و انواع ویروس ها شدند که قادر به شناسایی نوع ویروس در کمتر از یک ساعت است.

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ علیرضا بیات مدیر فنی شرکت آی فست از ساخت دستگاه قابل حمل تشخیص بیماری‌های عفونی توسط فناوران این شرکت برای اولین بار در ایران خبر داد و گفت: این دستگاه مبتنی بر فناوری آزمایشگاه روی تراشه (Lab-on-a-chip) طراحی شده و قادر است به سرعت و دقت چندین بیماری عفونی را تشخیص دهد.

مدیر فنی این شرکت دانش بنیان در این باره بیشتر توضیح داد و گفت: این یک دستگاه تشخیص بر بالین بیمار است و قادر است جواب تست پی سی آر را در کمتر از یک ساعت آماده کند.

بیات ادامه داد: مزیت دستگاه ما نسبت به سایر دستگاه‌ها این است که تست‌ها را شخصی سازی کردیم و چون از فناوری آزمایشگاه بر روی تراشه استفاده می‌کنیم، در کمترین زمان نتیجه تست پی سی آر مشخص می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه هم مرحله خالص سازی دی ان ای و هم مرحله تکثیر دی ان ای روی تراشه همزمان با هم صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: ما روی ویروس‌های تنفسی و گوارشی کار می‌کنیم و تراشه‌های ما قادر هستند، ۲۰ تایپ ویروس را همزمان مثل کرونای آلفا، کرونای بتا، کرونای اومیکرون و آنفلوانزا شناسایی کند. همچنین تست ایدز و ویروس‌های مقاربتی با این دستگاه امکان پذیر است.

مدیر فنی این شرکت دانش بنیان در ادامه درباره زمان ساخت محصول و ارائه آن به بازار توضیح داد و گفت: با شیوع ویروس کرونا در کشور ساخت محصول را شروع کردیم و در سال ۱۴۰۱ تست‌های صحت سنجی برای ویروس کرونا جواب داد اما با فروکش کردن کرونا از این دستگاه برای شناسایی سایر ویروس‌ها استفاده کردیم.

بیات افزود: این محصول هنوز به تولید انبوه نرسیده و در مرحله اخذ مجوز و فرایند تجاری سازی است و پیش بینی می‌کنیم که تا یکسال آینده وارد بازار شود. دقت شناسایی عفونت و ویروس در این دستگاه و این فناوری بالای ۹۰ درصد است.

وی در ادامه تاکید کرد: تاکنون در کشور این محصول وجود نداشته ولی نمونه‌های خارجی دارد اما تفاوت آن با دستگاه تولید این شرکت این است که در نمونه‌های خارجی، جواب تست‌ها بین ۴ تا ۵ روز به طول می‌انجامد. قیمت این محصول نسبت به نمونه‌های مشابه آمریکایی و آلمانی‌ها حداقل یک سوم کمتر است.

تاریخ: 1403/8/17
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی:

اخبار مرتبط

عبور موفق از بحران‌ها صرفا با اتکا به دانش و تجربه اهالی علم و فن ممکن است

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ مسعود پزشکیان امروز پنجشنبه در نشست مجمع عمومی «فرهنگستان علوم» با بیان اینکه یکی از علائق جدی بنده حضور مستمر و منظم در نشست‌ها و گردهمایی‌های ...

سیستم‌عامل ملی هوش مصنوعی در راه است

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری به همراه سیدرضا رئیس‌کرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و باقر اردشیر لاریجانی، ...

ماهواره «پارس ۲» در دهه فجر رونمایی می‌شود

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ حسن سالاریه امروز در نشست هم اندیشی پژوهشگران جوان در جامعه و صنعت که در دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: یکی از حوزه‌هایی که در دنیا بیشترین جذب ...

دستاوردهای پژوهشی آبفای قم زیر ذره‌بین معاونین وزیر نیرو

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛، خانم کارگر نجفی، معاون سرمایه انسانی، تحقیقات و فناوری اطلاعات و مجتبی توانگر، معاون مالی، حقوقی و مجلس وزیر نیرو، در این بازدید که به صورت ...