نشست جامعه سینمای مستند با انجمن اهدای عضو ایرانیان
به گزارش خبرنگار حمیت نیوز(حمنا)؛ در حاشیه برگزاری دومین روز از جشنواره بینالمللی سینماحقیقت، پنل تخصصی پاسخ به چالشهای اهدای عضو در سینمای مستند و تبیین تفاهمنامه تولید فیلم مستند با مشارکت «مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی» و «انجمن اهدای عضو ایرانیان»، ساعت ۱۸ روز دوشنبه نوزدهم آذرماه در سالن شماره 4 پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.
در این کنفرانس دکتر کتایون نجفی زاده مدیر عامل انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: من وارد سیستم اهدای عضو شدم چون نمیتوانستم برای پیوند ریه بیمارانم اهداکننده پیدا کنم. کار در این فضا بسیار تأثیرگذار است و احساسات انسان را به گونهای تحریک میکند که بسیاری از افراد فعال در این حوزه، به هنر روی میآورند و شاعر، نویسنده، نقاش یا طراح میشوند.
نجفیزاده در ادامه به توضیح چگونگی وقوع مرگ مغزی و تفاوت آن با «کما» پرداخت و گفت: برای پیوند عضو، لازم است از قبل فرهنگسازی شود. ۹۹ درصد مرگها با ایست قلبی همراه هستند، اما تنها ۱ درصد مرگها ناشی از مرگ مغزی است. بهنظر من، این افراد توفیقی پیدا میکنند تا به دیگران کمک کنند.
گفت: در ایران، هزینههای پیوند اعضا بر عهده دولت است و بیماران مرگ مغزی حداکثر تا دو هفته میتوانند تحت مراقبت قرار گیرند. هدف ما به تصویر کشیدن وضعیت بیماران نیازمند و خانوادههای اهداکننده، بررسی چالشها و زیرساختهای مرتبط با اهدای عضو، و تولید آثار مستند و تجربی با محوریت فرهنگسازی در این حوزه است. افزایش آمار اهدای عضو میتواند به نجات جان افراد بیشتری منجر شود و جامعه را به سمت همدلی و انساندوستی سوق دهد.
نجفیزاده با بیان خاطرهای از مراحل اهدای عضو به یک پسربچه، بر اهمیت درک صحیح مفهوم اهدای عضو تأکید کرد و گفت: برای ترویج این فرهنگ، تفاهمنامهای میان مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی و انجمن اهدای عضو ایرانیان امضا شده است که یکی از بندهای آن برگزاری نشستهای مشترک است....
ادامه، آقای قربی، از خانوادههای اهداکننده عضو، گفت: شغل من مستندسازی نیست، اما پس از اهدای اعضای پسرم، حاشیههایی پیش آمد که برای دفاع از خانوادهام تصمیم به ساخت مستند گرفتم. پسرم کارت اهدای عضو داشت و حدود هشت سال بهصورت داوطلبانه در هلالاحمر فعالیت میکرد. تأکید میکنم که داشتن کارت اهدای عضو اهمیت بسیاری دارد، زیرا این کارت به بازماندگان اطمینان خاطر میدهد و در تصمیمگیری آنها کمککننده است.
همسر آقای قربی نیز اضافه کرد: باعث افتخار من است که اعضای بدن پسرم را اهدا کردم. امیدوارم اعضایش در بدن هرکسی که هست، مسیرش پر از نور و سعادت باشد.
درپایان مراسم احسان صفاجو، شال سفیری اهدای عضو بر گردن سخنرانان این کنفرانس انداخت.
انجمن اهدای عضو ایرانیان، یک سازمان مردمنهاد غیردولتی است که از سال ۱۳۹۴ با هدف نجات جان بیماران نیازمند پیوند از طریق ارتقای فرهنگ اهدای عضو فعالیت میکند. این انجمن با آموزش تخصصی هماهنگکنندگان، حمایت از پژوهشها و خانوادههای اهداکننده و بهینهسازی فرآیند شناسایی و فراهمآوری اعضای افراد مرگ مغزی، تلاش دارد ایران را به مرجع علمی معتبر در این حوزه تبدیل کند. هدف نهایی این انجمن، حذف لیست انتظار بیماران نیازمند و استفاده بهینه از اعضای اهدایی است.
جشنواره بینالمللی فیلم سینمای مستند تا ۲۵ آذر در پردیس سینمایی چارسو ادامهدارد