نظافت شهری،وظیفه همگانی

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ هیچ شهروندی دوست ندارد در محیطی مملو از زباله و آشغال و نیز با بویی نامطبوع زندگی کند. همه ما روزانه در تلاش هستیم تا خود، خانهها، لباسها، وسایل، اتومبیل مان را تمیزکنیم.
هیچ کسی بی نظمی را نمی پسندد و نمی تواند در یک خانه کثیف زندگی کند. پس چطور خواهد توانست در یک شهر کثیف و نامرتب زندگی کند؟
پس، این وظیفه هر فردی و مسئولان شهری است که شهر را تمیز نگه دارند. نه فقط برای خود، بلکه برای کسانی که به دیدن شهر میآیند و حتی برای نسلهای آینده.
یکی از وظایف بزرگ و مهم شهرداری ها حفظ نظافت و زیبایی شهر است. شهر پاک تر موجب کیفیت بهتر زندگی مردم می شود. مراقبت خوب و پاکیزه نگه داشتن فضا های بیرونی باعث می شود زندگی شهری برای ساکنان لذت بخش تر شده و برای مسافران بار اول حس خوبی را تجربه می کنند.
گردشگری باعث رشد اقتصادی در یک کشور،استان و شهرها می گرد. گردشگران جذب شهرهایی زیبا و غنی از معماری تاریخی می شوند. آلودگی شهر تاثیری منفی بر فرهنگ و شیوه زندگی گذاشته و مانع از حضور گردشگران و مسافران برای دیدن شهر می شود. این امر در کل می تواند بر فعالیت های اقتصادی هر شهری هم تاثیر بگذارد.
انداختن مواد زائدی همچون قوطی های پلاستیکی، نایلون های بسته بندی و ظروف یکبار مصرف و … در پارکها و سایر مکانهای عمومی باعث کم شدن ارزش و زیبایی محیط می شود. از آنجایی که این مواد، تجزیه پذیر نیستند، موجب افت کیفیت خاک نیز خواهد شد.
همچنین همه ما آگاه هستیم که تجمع زبالهها و مواد زائد و نیز عدم دفن بهداشتی آنها باعث حضور حشراتی مثل پشه و مگس شده و درنتیجه بیماری هایی همچون آبله مرغان، مالاریا، زردی و بسیاری بیماریهای مسری دیگر، بیشتر می شود. بنابراین با جلوگیری از جمع شدن زباله و حفظ تمیزی شهر می توان از بروز بیماری های مسری نیز جلوگیری نمود.
کمک و همکاری در حفظ تمیزی و اهمیت نظافت شهر، افراد شهر را مسئولیت پذیر، تمیز، مهربان و فروتن نموده و باعث کسب موفقیت های بزرگتری در جامعه می شود.
در کشور ما که اعتقادات مذهبی ویژه ای داریم و در مراسماتی همچون نیمه شعبان،دهه کرامت،تولد امامان معصوم(ع) و همچنین مراسمات عزاداری ایام محرم و صفر،اربعین حسینی و...کلی زباله از نذورات بر روی خیابانها و کوچه ها باقی می ماند که برخی تصور میکنند که فقط از وظایف شهرداری هست که زباله ها را جمع آوری کند در حالیکه از وظایف تک تک مردم هست که در نظافت و تمیزی شهر کوشا باشند و حتی بایستی گفت هیات مذهبی نیز در قبال نظافت زباله های به جا مانده مسئولیت دارند.
ناگفته نماند که پویش هایی در جهت همیاری به شهرداری بعد از مراسمات مذهبی،سیزده به در و.. از سوی مردم و گروه های جهادی تشکیل می شود که بسیار تاثیرگذار و کاربردی می باشد.