ارتش اسرائیل بامداد امروز جمعه با حملاتی گسترده چندین نقطه حساس در ایران را هدف قرار داد

به گزارش پایگاه خبری حمیت نیوز(حمنا)؛ بامداد روز جمعه، آسمان ایران شاهد حملاتی هماهنگ و مرگبار بود که از سوی اسرائیل صورت گرفت. مناطق مختلفی در سراسر کشور از جمله تهران، اصفهان، نطنز،کرمانشاه و تبریز هدف قرار گرفتند. بنابر اطلاعات تاییدشده، فرماندهان ارشد سپاه پاسداران از جمله سردار حسین سلامی و سردار غلامعلی رشید، و همچنین چهرههای علمی نظیر محمدمهدی طهرانچی و فریدون عباسی در این حملات به شهادت رسیدهاند.
مقر فرماندهی سپاه در پایتخت و تاسیسات نطنزاز جمله اهداف این حملات بودند. حملاتی که گفته میشود در دو نوبت مجزا به تاسیسات نطنز انجام شدهاند. در تهران، شدت انفجارها بهحدی بود که بخشهایی از طبقات خاص برخی ساختمانها بهطور کامل تخریب شدند. با این حال، هیچ یک از نهادهای رسمی نظامی ایران تاکنون جزئیاتی از نحوه انجام این عملیات منتشر نکردهاند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده که هنوز مشخص نیست آیا جنگندههای اسرائیلی وارد حریم هوایی ایران شدهاند یا حمله از طریق موشکهای دوربرد و از خاک کشوری ثالث انجام شده است. در حملات پیشین، اسرائیل از حریم هوایی عراق استفاده کرده بود؛ روایتی که با شنیده شدن صدای جتها در آسمان عراق توسط شهروندان و بسته شدن موقت آسمان این کشور از سوی وزارت حملونقل عراق، بار دیگر قوت گرفته است.
ارتش جمهوری اسلامی ایران در بیانیه ای اعلام کرده «هم اکنون نیروهاى رزمندهى ارتش و سپاه، در آسمان به نبرد سرگرماند.»
در ایران چه اتفاقی افتاد؟
تهران، بامداد جمعه در تاریکی آسمان، با انفجارهایی سهمگین لرزید. تصاویر پخششده از رسانههای رسمی، شعلههای آتش و ستونهای دود را در نقاط مختلف شهر به تصویر کشیدند. پروازهای غیرنظامی بلافاصله متوقف شد و آسمان پایتخت بهسرعت خالی شد.
بر اساس گزارشهای صدا و سیما، مناطقی، چون شهرک شهید محلاتی، سعادتآباد، ستارخان، مرزداران و محل فرماندهی سپاه مستقیماً هدف قرار گرفتند. شهروندان اصفهان، کرمانشاه و اراک نیز گزارشهایی از شنیدن انفجار دادهاند. این شهرها میزبان مجتمعهای صنعتی و نظامی کلیدی جمهوری اسلامی هستند.
چرا اسرائیل به ایران حمله کرده است؟
اسرائیل مدعی است که این اقدام نوعی حمله «پیشگیرانه» بوده؛ گرچه تاکنون هیچ نشانهای از برنامهریزی ایران برای حمله به اسرائیل گزارش نشده است. ارتش اسرائیل اعلام کرده این عملیات تنها «مرحله اول» است و موجهای بعدی حمله ممکن است طی روزهای آینده ادامه پیدا کند.
به گزارش خبرنگاران غربی، یک مقام نظامی اسرائیل مدعی شده که ایران در حال ساخت یک زرادخانه هستهای بوده و ظرف چند روز میتوانسته به ۱۵ بمب اتمی دست یابد. ادعایی که بارها از سوی تهران رد شده است.
نخستوزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، در یک پیام ویدیویی برنامه هستهای ایران را «تهدیدی فوری برای موجودیت اسرائیل» خوانده و تاکید کرده که تاسیسات کلیدی نطنز و برخی از دانشمندان اصلی ایرانی هدف مستقیم این حمله بودهاند.
ادعای اسرائیل مشابه همان ادعاهایی است که سالها علیه ایران مطرح کرده و هرگز اثبات نشده است. ایران هیچ برنامه ای برای حمله به اسرائیل نداشته و ادعای پیشگیرانه بودن حملات، پوچ و بی اساس است.
آیا ایالات متحده در این حمله دخیل بوده است؟
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، دخالت کشورش در این عملیات را رد کرد و گفت اسرائیل پیشتر به واشنگتن اطلاع داده که چنین اقدامی را برای دفاع از خود ضروری میداند. او در عین حال به ایران هشدار داد که هرگونه حمله تلافیجویانه به نیروهای آمریکایی، با پاسخ قاطع روبهرو خواهد شد.
با این حال، حمله اسرائیل در شرایطی انجام شد که تنش میان دولتهای ترامپ و نتانیاهو بر سر نحوه برخورد با ایران بالا گرفته بود. ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، تنها چند ساعت پیش از حمله گفته بود که چنین اقدامی ممکن است روند دیپلماتیک را متوقف کند، اما «ممکن است به نتیجه برسد یا نه».
آمریکا با پیشبینی تشدید تنش، دستور خروج دیپلماتهای خود از عراق را صادر کرده و خانوادههای نظامیان آمریکایی در منطقه خلیج فارس نیز مجاز به ترک محل استقرار خود شدهاند.
ایران، اما روایت واشنگتن را رد کرده است. سخنگوی ستاد کل نیروهای مسلح در مصاحبهای با صداوسیما گفت شواهدی وجود دارد که آمریکا در این حملات نقش داشته یا حداقل به اسرائیل کمک کرده است.