نگاهی به فیلم سینمایی کت چرمی
حمیّت نیوز(حمنا)؛ نگاهی به فیلم سینمایی کت چرمی یکی از فیلمهای جالب و تحسین شده جشنواره فیلم فجر چهل و یکم است که این روزها پس از اکران توجه مخاطبان را به خود جلب کرده است.
فیلم کت چرمی به تهیهکنندگی کنندگی کامران حجازی وکارگردانی حسین میرزامحمدی نخستین ساخته سینمایی خود، با مشورت محمدحسین مهدویان ساخته شد و نویسندگی آن برعهده مسعود هاشمینژاد بود. این اثر نخست در بهمن 1401 در چهل و یکمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر و توانست توجهها را به خود جلب کند..بنیاد سینمایی فارابی تولید آن را بر عهده داشته است.
ژانر فیلم کت چرمی درام و معمایی است.
شخصیت اصلی داستان عیسی فرهمند (با بازی جواد عزتی) است که به عنوان بازرس سازمان بهزیستی کار میکند. او رابطه خوبی با خانواده خصوصا فرزندان خود ندارد اما در شغل خود متعهد است. عیسی روزی با یک مورد تخلف سازمانی روبهرو میشود که مانند هزارتو او را به مسیری طولانی و تو در تو میبرد. سرنخها عیسی را به مهمانی کت چرمی معروف و قاچاق دختران بیسرپرست و بدسرپرست میرساند.
به گفته کارگردان،کتچرمی از یک روز تقریبا سرد در اواسط پاییز ۹۹ شروع شد؛ وقتی که برای ساخت یکی از فیلمهای کوتاهم، ناممرده، در دل شهر به جستوجوی مردمانی بودم که شاید بتوانم درک درستتری از روایت خودم پیدا کنم؛ روایتی در مورد دختران و پسران جوانی که بهخاطر جبر اعتیاد کوچههای شهر را وجب میکردند. ساعت تقریبا ۱۱ شب بود که با دختری به اسم مهسا روبهرو شدم. ۲۱ ساله بود، اما ۲۱ سال زندگی نکرده بود. بگذریم از روزگاری که سپری کرده بود، اون یک جمله به من گفت که سرآغاز داستان «کتچرمی» شد. گفت: «میدونی چهقدر سخته که شبا فقط راه بری و راه بری و فقط راه بری بدون اینکه حتی جرأت کنی ثانیهای وایستی، و روزا که همه چی روشنه بتونی چند دقیقه بخوابی؟؟؟» معلوم بود که به اندازه ۲۱ سال خواب از این دنیا طلب داره. بعد از دو سال سفر پر ماجرای ما برای ساخت این فیلم، حالا وقت دیدن سفر پر ماجرای آدمای «کتچرمی» رسیده. زندگی یعنی همه این عواطف و احساسات، و فیلم هم یعنی خلق زندگی، یعنی خلق تمامی این عواطف و احساسات با هم و در کنار هم. فقط ای کاش درست خلق کرده باشیم!
دوستداشتنیترین و دلچسبترین داستانهایی است که از ادبیات به سینما نیز راه پیدا کرده است.کیفیت و تاثیرگذاری این گونه از آثار معمولا به ۲ عنصر مهم و حیاتی وابسته است: یکی قهرمان یا همان شخصیت محوری فیلم است که با تفکر و رفتار خاص خودش، نظر تماشاگر را به خود جلب کرده و این همراهی مخاطب است که از دل زیرکی، هوشمندی و یا دیگر تواناییهای بالقوه قهرمان، پا به پای اثر پیش آمده و معمای نهایی فیلم را حل میکند و دیگری متن و فیلمنامه هوشمند و دقیقی است که بتواند از میان حوادث طراحی شده، انگیزههای درونی و بیرونی منطقی و قانع کنندهای از رفتار و گفتار کاراکترها را به مخاطب ارائه دهد.
فیلم «کت چرمی»، با اتکا به جذابیت ذاتی این نوع از سینما به سراغ داستانی شبه پلیسی رفته که قرار است از طریق یک مامور بهزیستیِ پیگیر، خودسر و تنهایی به نام عیسی فرهمند (با بازی جواد عزتی)، خلافها و جنایتهای یکی از بزرگترین باندهای اعتیاد و پولشویی را بر ملا سازد.
وجود چنین فیلمهایی برای سینمای ایران لازم است چرا که باعث ارتقا سلیقه تماشاگری میشود که برای تماشای چنین فیلمهایی به سالن سینما میآید و این ارتقا سلیقه تاثیر خود را بر روی کلیت سینمای ایران میگذارد. تاثیری که میتواند باعث تغییرات مهمی حتی در اقتصاد سینما شود. به خاطر این دلایل است که فروش کت چرمی بسیار مهم است. اگر کت چرمی بتواند فروش مناسبی داشته باشد میتوان اُمیدوار بود که سطح فرهنگی تماشاگران ایران در حال ارتقا پیدا کردن است و این میتواند بزرگترین دستاورد این فیلم باشد.
کت چرمی یکی از پربازیگرترین فیلمهای چهل و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر بود.
جواد عزتی، صابر ابر، گلاره عباسی، با هنرمندی پانتهآ پناهیها، ستاره پسیانی، عباس جمشیدیفر، مائده طهماسبی، بهزاد خلج، امین میری، محمد صدیقی مهر، آیدا ماهیانی، با معرفی سارا حاتمی و با حضور افتخاری رویا تیموریان و سیامک احصایی گروه بازیگران «کت چرمی» را تشکیل میدهند.
با آرزوی موفقیت برای عوامل فیلم.