بر اساس نیاز بازار مهارتآموزی را گسترش می دهیم
به گزارش حمیّت نیوز (حمنا)؛ حجتالاسلام والمسلمین سید محمود عرب مدیرکل فنی و حرفه ای استان قم در نشست خبری امروز 17 مرداد که به مناسبت هفته مهارت آموزی و همچنین گرامیداشت روز خبرنگار در اداره کل این سازمان برگزار شد، ضمن تبریک هفته مهارت آموزی و روز خبرنگار با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری که بارها نسبت به بحث مهارتآموزی توصیه و تاکید کردهاند، افزود: اولین گام ما برای تحقق توصیه رهبر این است که باید بر اساس نیاز بازار مهارتآموزی را گسترش دهیم.
مدیرکل فنی و حرفه ای استان قم تاسیس شهرک مهارتی را امری ضروری دانست و گفت: تاسیس شهرک مهارتی برای بسترسازی جهت نیازسنجی شغلهای آینده بهعنوان محرکی در انقلاب صنعتی نوین و تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص در سطح استان قم کاملاً ضروری به نظر می رسد.
عرب در ادامه افزود: در سطح کشور متولی نیازسنجی در خصوص آموزشهای فنی و حرفهای وجود ندارد و نیازسنجیها باید بر اساس سند بومی، روشهای علمی و آمایش سرزمینی انجام بگیرد و درعینحال از موازیکاری و آموزش جزیرهای جلوگیری شود.
عرب با بیان اینکه طبق پیشبینی مجمع جهانی اقتصاد تا ۴ سال آینده ۸۳ میلیون فرصت شغلی از بین خواهد رفت و ۶۳ میلیون فرصت شغلی جدید به وجود خواهد آمد، ادامه داد: بخش زیادی از نسل جدید در مشاغلی مشغول به کار خواهند شد که هنوز آن مشاغل در جامعه ما شکل نگرفته است.
مدیرکل فنی و حرفهای قم با بیان این که برنامهها را در سه بخش کوتاهمدت، میانمدت و بلند ارائه خواهیم داد گفت: در برنامههای کوتاهمدت ارائه آموزشهای تخصصی را در دستور کار داریم.
عرب با بیان اینکه تابستانی «مهارت» با آموزش رایگان ۴۱ حرفه در قم در حال برگزاری است اظهار کرد: این دوره ها با هدف غنیسازی اوقات فراغت دانشآموزان به صورت رایگان در آموزشگاهها و مراکز دولتی و ۲۵ حرفه نیز در مراکز آزاد آموزش داده میشود.
مدیرکل فنی و حرفهای قم گروههای هدف فنی و حرفهای استان را ۱۹ مورد ذکر کرد و افزود: متقاضیان فنی و حرفهای استان را به طور عمده شاغلان بنگاههای اقتصادی، دانشآموزان، دانشجویان، زندانیان، سربازان، ساکنان مناطق روستایی، زنان سرپرست خانوار، معتادان و کودکان خیابانی تشکیل میدهند.
وی گفت: برای دانشجویان این زمینه وجود دارد تا در قالب طرحی موسوم به کهاد در کنار رشته تحصیلی خود، یکرشته مهارتی مرتبط یا غیرمرتبط آموزش ببینند تا فاصله بین دانش و نیاز بازار را کمتر کند.
عرب با بیان اینکه آموزش در محیط واقعی کار را از طرحهای دیگر در مهارتآموزی برشمرد و با اشاره به تهیه پیشنویس سند توسعه مهارت استان قم بهعنوان برنامه بلندمدت فنی و حرفهای گفت: در مسیر مهارتآموزی با چالشهایی مواجه هستیم، از جمله آنکه برای نیازسنجی در این زمینه متولی خاصی وجود ندارد.
مدیرکل فنی و حرفهای قم گفت: برای آموزشهای کوتاهمدت سه میلیون و ۹۳۲ هزار نفرساعت طی سال جاری در استان قم هدفگذاری شده است.
وی همچنین اجرای طرح تابستانه توسعه و تقویت فرهنگ کار و مهارتآموزی برای دانشآموزان ۱۲ تا ۱۷ سال را از جمله برنامههای کوتاهمدت دانست و گفت: این طرح را با کمک هفت دستگاه اجرایی انجام میدهیم و اوقات فراغت را غنیسازی میکنیم، برای مهارتآموزان این دوره گواهینامه بینالمللی مهارت صادر میشود.
وی ادامه داد: دولت سیزدهم نگاه مثبتی نسبت به مهارتآموزی و اشتغالزایی دارد و سازمان آموزش فنی و حرفهای به این اعتقاد و باور رسیده است که در گام اول انقلاب نهضت سواد آموزی بود که تبدیل به راه برون رفت از مشکلات مختلف بود اما بی شک در گام دوم انقلاب نهضت مهارتآموزی است که میتواند درمان مشکلات مختلف باشد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قم به برنامه های فنی و حرفهای در حال حاضر و آینده اشاره و عنوان کرد: درحال حاضر ۴۴۱ حرفه در آموزشگاههای دولتی ما به متقاضیان آموزش داده میشود همچنین ۲۷۹ مراکز آموزش فنی آزاد در سطح استان مشغول به ارائه آموزش هستند.
وی عملکرد فنی و حرفه ای را در راستای تحقق اصل ۴۴ قانون اساسی دانست و افزود: این ادارهکل در استان قم و در ۴ ماهه نخست سال جاری موفق به صدور ۳۹ مجوز آموزشگاه آزاد شده است.