روز ورود حضرت معصومه (س) روز "قم" نامگذاری شده است
به گزارش حمیت نیوز(حمنا) مهدی بخشی سورکی: پس از آنکه هشتمین امام شیعیان حضرت علی بن موسی الرضا (ع) به ناچار و اجبار مامون پیشنهاد ولایتعهدی او را پذیرفت؛ به سمت خراسان عزیمت کرد و همین امر موجب شد تا خواهر بزرگوار ایشان حضرت فاطمه معصومه (س) که پس از شهادت پدر در محضر برادر رشد یافته بود، نتواند این دوری را تحمل کند و این موضوع سبب شد تا بانوی کرامت از مدینه به سمت خراسان هجرت کند که در برخی از روایات بیان شده که این سفر به درخواست امام رضا (ع) نیز بوده است.
حضرت معصومه (س) پس از اطلاع از نظر برادر، برای سفر به خراسان در سال ۲۰۱ هجری، با کاروانی که برادران و اقوام و اطرافیان حضرت در آن حضور داشتند راهی ایران شدند.
در تاریخ آمده است که مامون عباسی وقتی از ماجرای سفر حضرت معصومه (س) به خراسان مطلع میشود، به نیروهای خود دستور میدهد تا مانع از ورود کاروان بانوی کرامت به سرزمین خراسان شوند.
کاروان خواهر خورشید که به حوالی ساوه میرسد، عوامل مامون عباسی سد راه میشوند و جنگ نابرابری علیه خاندان اهل بیت (ع) شکل میگیرد که در این درگیری مخالفان اهل بیت (ع) شماری از برادران و همراهان حضرت معصومه (س) را به شهادت میرسانند.
دو روایت از علت بیماری حضرت معصومه (س) در این سفر بیان شده است که اولین آن به دلیل شدت ناراحتی از بابت از دست دادن و شهادت عزیزان خود و دلیل دیگر نیز مسموم شدن از سوی دشمنان بیان شده است و شرایط جسمی ایشان به گونهای بوده که ادامه مسیر به سمت خراسان برایشان مقدور نبوده است به همین دلیل است که رحلت آن بانوی بزرگ اسلام را شهادت گونه بیان کردهاند.
در کتاب تاریخ قم آمده است؛ وقتی این خبر به آل سعد رسید تصمیم میگیرند به دیدار حضرت بروند و از او درخواست کنند تا به قم بیایند.
موسی بن خزرج از بزرگان قم راهی ساوه میشود و ناقه حضرت را گرفته و به سمت قم حرکت میکنند و در سرای خود، ایشان را اسکان میدهند؛ جایی که امروز به بیت النور معروف است و نقل شده که حضرت معصومه (س) طی ۱۷ روزی که در قم حضور داشتند در این مکان به عبادت مشغول بودند.
پس از رحلت این بانوی بزرگ اسلام و تدفین ایشان در شهر مقدس قم، وجود آن حضرت موجب شد تا قم همواره نقش تأثیرگذاری در تاریخ و در راستای ترویج و تبلیغ دین اسلام پیشتاز باشد.