برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

رونمایی از فناوری پیشرفته کاتالیست نانویی بعد از ۱۳ سال تحقیق توسط نخبگان ایرانی

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور صبح امروز از نانوکاتالیست تولیدشده توسط نخبگان یک شرکت دانش‌بنیان رونمایی کرد. تولید این کاتالیست باعث صرفه‌جویی ارزی به میزان ۳۰۰ میلیون دلار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری حمیّت نیوز(حمنا)؛امروز ۷ آذرماه، شهرک استقلال تهران شاهد رونمایی از یک محصول مهم و راهبردی در یکی از شرکت‌های این شهرک بود. روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور، امروز مهمان ویژه این شرکت بود و از این محصول رونمایی کرد.

استفاده از نانوفناوری و تولید محصول رقابت‌پذیر

کاتالیست اتیلن اکساید یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین کاتالیست‌های گروه فلزات گران‌بهاست که در تولید اتیلن به کار گرفته می‌شود. کاتالیست تبدیل استیلن به جریان اتیلن که تولید آن برای بار اول در کشور انجام می‌شود قرار است در پتروشیمی‌های گچساران، ایلام، بندر امام و امیرکبیر به کار گرفته شود.

مصرف سالانه این کاتالیست در کشور حدود ۲۰۰ تن است. به گفته مسؤولان شرکت، قیمت نمونه‌های خارجی این کاتالیست در مجموع چیزی حدود ۸۰ تا ۹۰ میلیون یورو است، در حالی که نمونه داخلی با قیمت ۴۷ تا ۴۸ میلیون یورویی عرضه می‌شود. این شرکت توانسته است با استفاده از نانوذرات نقره، به جای فلز نقره، استفاده از این فلز در کاتالیست را کاهش داده و از ۲۸ درصد به ۱۸ درصد برساند. خط تولید این کاتالیست با ظرفیت تولید ۲ تن در روز در حال فعالیت است.

دهقانی فیروزآبادی در مراسم رونمایی از این محصول در شرکت دانش‌بنیان تولیدی اظهار داشت: این کاتالیست یک جلوه از کاربردهای فناوری نانو است. استفاده از ۱۸ درصد وزنی نقره و کاهش این مقدار نسبت به نمونه‌های خارجی، به معنی ارزان شدن و در دسترس قرار گرفتن این کاتالیست در کاربردهاست و این خود یعنی افزایش توان مقاومت در شرایط تحریمی امروز. تولید این کاتالیست در این شرکت باعث کاهش ارزبری به میزان ۳۰۰ میلیون دلار خواهد شد.

ایجاد ابزارهای اطمینان به تولید داخل

او در واکنش به گلایه مسؤولان شرکت در خصوص اقبال کم مدیران صنایع به این فناوری تأکید داشت: جریان خودباوری هر روز در حال پررنگ شدن است و امیدواریم مدیرانی که به توانمندی‌های داخل شک دارند، قبل از اینکه عزت ملی را خرج کنند و به فکر تأمین محصولات از طریق واردات باشند، به توانمندی داخلی تکیه کنند. 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اظهار کرد: این کاتالیست نتیجه ۱۳ تا ۱۵ سال تحقیقات علمی در گذشته است که امروز به تولید ثروت و اقتصاد می‌رسد. ما در معاونت علمی و فناوری به دنبال ایجاد ابزارهای اطمینان مانند اعتبار مالیاتی هستیم تا تولید داخل در صنعت مورد استفاده قرار گیرد؛ البته یک فرهنگ استفاده از تولیدات خارجی در کشور وجود دارد که بایستی به کمک این ابزارها و اثبات توانمندی داخلی تغییر کند.

تاریخ: 1402/9/7
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی:

اخبار مرتبط

آیین رونمایی و اکران فیلم مستند «خانواده خلج»

به گزارش خبرنگار حمیت نیوز(حمنا)؛ آیین رونمایی و اکران فیلم مستند «خانواده خلج» به کارگردانی مریم الهامیان و مصطفی حاجی قاسمی شامگاه سه‌شنبه 29 آبان ماه با حضور ...

شبکه پرداخت ایران و روسیه به هم وصل شد

به گزارش حمیت نیوز(حمنا) و به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، آیین افتتاحیه اتصال شبکه شتاب به شبکه میر روسیه عصر امروز در محل ساختمان بانک مرکزی برگزار شد. محمدرضا ...

شاهد ساخت و بومی‌سازی ناوشکن‌ها و زیردریایی‌های مجهز به علم روز هستیم

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ امیر دریادار حبیب الله سیاری رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده ارتش در جمع تعدادی از دانشجویان نخبه مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه امام صادق ...

دانش‌بنیان‌ها دستگاهی برای تشخیص همزمان ۲۰ مدل ویروس ساختند

به گزارش حمیت نیوز(حمنا)؛ علیرضا بیات مدیر فنی شرکت آی فست از ساخت دستگاه قابل حمل تشخیص بیماری‌های عفونی توسط فناوران این شرکت برای اولین بار در ایران خبر داد و گفت: ...